Direct huren? +31 (0)76 50 22 800
info@bove.nl Nijverheidsweg 17 - 4879 AP - Etten-Leur
Verhuur langer dan 4 weken? Bel direct voor scherpe prijzen!
  • Partner in projecten
  • Snelle service 24/7
  • Verhuur & verkoop
  • Eigen onderhoudsteam
  • Volledig verzorgd transport

Oscillerende Wals

Wilt u een oscillerende wals huren voor een van uw wegenbouwprojecten? Bove beschikt over een ruim assortiment met meer dan 300 wegenbouwmachines in de verhuur, waardoor er altijd een geschikte machine voor uw project bijzit. Een van de soorten wegenbouwmachines die wij verhuren, is de oscillerende wals.

Oscilleren is het tegenovergestelde van vibreren. Bij vibreren vindt trilling plaats door middel van een op- en neerwaartse beweging. Oscilleren maakt gebruikt van voor- en achterwaartse bewegingen. Dit heeft als groot voordeel dat de trilling minder diep de grond in gaan, waardoor de omgeving er minder hinder van ondervindt. Ideaal voor op bruggen, viaducten, in woonwijken en andere trillings gevoelige locaties.Wilt u meer informatie over hoe de oscillerende wals bijdraagt aan uw wegenbouwproject? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Wat is een oscillerende wals?

Oscillerende walsen verdichten door middel van voor- en achterwaartse bewegingen. Dit heeft als groot voordeel dat de trilling minder diep de grond in gaan, waardoor de omgeving er minder hinder van ondervindt. Ideaal voor op bruggen, viaducten, in woonwijken en andere trillings gevoelige locaties. Een oscillerende wals heeft meerdere voordelen ten opzichte van trilwalsen:

  • Walsen met een oscillerende wals veroorzaakt geen schadelijke trillingen aan gebouwen en dergelijken;

  • Er ontstaan weinig verschuivingen in het materiaal;

  • Oscillerend walsen brengt geen grondwater omhoog;

Waarom een oscillerende wals huren?

Oscillerend walsen biedt de mogelijkheid om het wegdek te verdichten zonder overlast of schadelijke trillingen te produceren. Dit is ideaal voor werkzaamheden in de buurt van historische gebouwen of in drukke buurten. Een oscillerende wals tilt uw wegenbouwproject dus tot een hoger niveau.

Bove: de ideale verhuurpartner bij wegenbouwprojecten

Naast een oscillerende wals huren, kunt u bij ons nog verschillende andere wegenbouwmachines huren voor uw bouwproject. Wilt u snel een oscillerende wals huren voor een tijd die u bepaalt? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. Een oscillerende wals huren bij Bove is snel en gemakkelijk!