Direct huren? +31 (0)76 50 22 800
info@bove.nl Nijverheidsweg 17 - 4879 AP - Etten-Leur
Verhuur langer dan 4 weken? Bel direct voor scherpe prijzen!
  • Partner in projecten
  • Snelle service 24/7
  • Verhuur & verkoop
  • Eigen onderhoudsteam
  • Volledig verzorgd transport

Overdrukcabines, GPS-systemen en nieuwe machines bij Bove

5 juni 2019

03 juni, 2019

Het is inmiddels alweer juni en het ziet er naar uit dat we eindelijk wat mooier en stabieler weer gaan krijgen. Goed nieuws voor u als wegenbouwer en bovendien zijn wij als mens ook wel weer toe aan een beetje zon.

De laatste weken kregen wij een aantal bijzondere aanvragen binnen welke wij graag met u zouden willen delen. Zo benaderde één van onze partners ons met de vraag of wij de beschikking hadden over walsen met overdruk cabines.

 

Overdrukcabines
Een overdrukcabine voorkomt dat stof, vervuilde lucht of andere ongewenste stoffen in de cabine terechtkomen. Vuile omgevingslucht wordt met behulp van filters opgeschoond, voordat deze schone ademlucht de afgedichte cabine ingeblazen wordt. Doordat in de cabine een overdruk heerst, kan geen verontreinigde omgevingslucht binnendringen.

In het aanbestedingstraject of het bestek wordt steeds vaker vastgelegd of het gebruik van een overdrukcabine verplicht is en met welke filters deze moet zijn uitgerust. Op dit moment zijn er in Nederland een beperkt aantal walsen welke beschikken over deze overdruk systemen en dat is dan ook de reden dat deze opdrachtgever bij Bove terecht kwam.

Met gepaste trots kunnen wij u mededelen dat Bove inmiddels eigenaar is van een wals met een flexibel overdruk systeem, wat betekent dat wij voor meerdere categorieën walsen nu ook met overdrukcabine kunnen leveren!

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Trimble GPS-systemen
Een andere, voor ons bijzondere aanvraag, kwam van een opdrachtgever die opzoek was naar een wals uitgerust met een Trimble GPS-systeem. Voor ons wellicht bijzonder, voor u als infra ondernemer waarschijnlijk een stuk minder. De GPS (Trimble) systemen worden steeds vaker de standaard manier van werken. Caterpillar past dergelijke systemen al een tijdje toe op graaf- en andere zware machines, maar sinds dit jaar ook voor het eerst op verdichtingsmachines.

Het GPS-systeem van CAT stelt de machinist in staat om via een USB-stick een eigen kaart te uploaden. Deze kaart kan aan het einde van de werkdag zeer eenvoudig weer worden teruggezet op de USB-stick om vervolgens te worden uitgelezen op een computer. Dit stelt de gebruiker in staat om feilloos ieder spoor, overgang en verdichting na te gaan, en dan is dit nog maar het topje van de ijsberg van alle mogelijkheden.

Benieuwd naar welke mogelijkheden er nog meer zijn? Neem dan contact met ons op of kom gerust eens langs voor een bakje koffie!

Tot nader order,

Bastiaan Cappendijk
Bove Verhuur en Verkoop