Direct huren? +31 (0)76 50 22 800
info@bove.nl Nijverheidsweg 17 - 4879 AP - Etten-Leur
Verhuur langer dan 4 weken? Bel direct voor scherpe prijzen!
 • Partner in projecten
 • Snelle service 24/7
 • Verhuur & verkoop
 • Eigen onderhoudsteam
 • Volledig verzorgd transport

Kunstgras Verhuur

Gemakkelijk grote vlakken kunstgras walsen en vastleggen doet u met een geschikte wals en een zandstrooier. Wij verhuren diverse walsen en splitstrooiers die uitermate geschikt zijn om gras te walsen en fixeren. De eerste stap om kunstgras te leggen is een ondergrond aanleggen. Deze ondergrond moet u dan aantrillen of inwateren voordat u de kunstgrasmat kunt leggen. Dan kunt u rubberkorrels of zand strooien, waardoor het kunstgras stevig vast ligt. Met deze techniek legt u gemakkelijk en snel kunstgras, van kleine oppervlaktes tot volledige voetbalvelden.
 

Stappen kunstgras leggen

Kunstgras leggen is met de juiste machines gemakkelijk te doen. Voor egaal en goed gelegd kunstgras doorloopt u de volgende stappen:

 • Egaliseer het zand voor het leggen van gras of kunstgras met behulp van een trilplaat of trilwals.
  Het is hierbij zowel mogelijk om een handgevoerde trilwals te gebruiken, als een motorgestuurde trilwals;
 • Leg dan de kunstgrasmat of kunstgrasmatten op de ondergrond;
 • De laatste stap is het ‘vastleggen’ van het kunstgras. Dit doet u door met een zandstrooier zandkorrels of rubberkorrels over het kunstgras te strooien.
   

Kunstgras walsen: Het zand aantrillen of inwateren?

Het zandbed egaliseren is erg belangrijk voor een goede ondergrond voor kunstgras. Dit doet u door het zand aan te trillen met een wals of trilplaat. Een andere manier om het zand te verdichten is inwateren. Inwateren van zand is het sprayen van water over de zandgrond, waarna de dichtheid hoger wordt. Kunt u het beste zand aantrillen of inwateren? Wij raden aantrillen aan, omdat dit sneller is en voor een nauwkeuriger resultaat zorgt. Het is echter ook mogelijk om de twee methodes te combineren. Spray dan de grond de avond voor het aantrillen of walsen met water. Hierop kunt u gemakkelijk de grasmat leggen. U moet nu alleen nog het gras op zijn plek houden door er zand of rubberkorrels overheen te strooien, gebruik hiervoor een split- of zandstrooier. Met dezelfde methode kunt u zelfs een heel voetbalveld egaliseren.
 

Benodigdheden kunstgras leggen

Voor het nauwkeurig en gelijkmatig egaliseren van kunstgras heeft u dus een wals en een zandstrooier nodig. Voor het walsen kunt u kiezen voor een statische wals of een trilrolwals. Beiden machines zorgen voor een stevige ondergrond voor kunstgras. Bij Bove hebben wij een ruim assortiment met geschikte trilwalsen en statische walsen en zorgen wij ervoor dat de machines snel en accuraat bij u op locatie geleverd worden. Daarnaast hebben wij losse machines voor zand en split strooien, maar ook aanhangsplitstrooiers. Bekijk ons walsen en zandstrooiers voor kunstgras walsen en vastleggen direct in onze webshop en vraag gemakkelijk een offerte aan!

 

VRAAG EEN OFFERTE AAN