Direct huren? +31 (0)76 50 22 800
info@bove.nl Nijverheidsweg 17 - 4879 AP - Etten-Leur
Verhuur langer dan 4 weken? Bel direct voor scherpe prijzen!
  • Landelijke dekking
  • Snelle service 24/7
  • Verhuur & verkoop
  • Eigen onderhoudsteam
  • Volledig verzorgd transport

Wegenbouw machines huren


Wilt u voordelig wegenbouw machines huren voor al uw bouwprojecten? Bove beschikt over een uitgebreid assortiment van ruim 300 verdichtingsmachines en is daarmee een totaalaanbieder op het gebied van wegenbouw. Voor ieder project hebben wij de geschikte wegenbouw machines te huur. Bovendien heeft u bij Bove geen lange wachttijden: u kunt onze machines al op zeer korte termijn huren. 

Bekijk onze machines en vraag direct een offerte aan. Indien u verdere vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Wat zijn wegenbouwmachines?

De machines die gebruikt worden in de wegenbouw zijn vaak grote voertuigen die onder andere gebruikt worden bij het verdichten van zand, asfalt en steenslag. De materialen zijn gemakkelijk naar en van de bouwplaats te vervoeren met een dumper. Vervolgens kunt u deze materialen uitstrooien over het oppervlak waarop gewerkt wordt met een split- en zandstrooier. Wanneer alle materialen op de juiste plaats liggen, moeten deze nog verdicht worden. Dit doet u gemakkelijk met onze verschillende walsen, zoals een drierolwals.                                                                     

Waarom wegenbouwmachines huren?

Voor het aanleggen en onderhouden van wegen zijn wegenbouwmachines onmisbaar. De verschillende machines zijn ieder op hun eigen wijze inzetbaar bij uw projecten. Alle machines die Bove verhuurt zijn van de absolute topmerken op het gebied van wegenbouwmachines. Met wegenbouwmachines kunt u onder andere de volgende werkzaamheden verrichten:

  • Asfalt verdichten
  • Puin aanstampen
  • Grint egaliseren
  • Zand verdichten

 

Verdichtingsmachines 

Bove beschikt ook over een zeer uitgebreide en omvangrijke huurvloot waaronder drierolwalsentandem trilwalsen, nokkenwalsen, trilrolwalsen, splitstrooiers, statische walsen en nog veel meer. Voor iedere toepassing op het gebied van verdichten van asfalt, zand, brak, repak en overige mengsels heeft Bove de meest geschikte machine voor u bedrijfsklaar staan. Bekende merken in ons assortiment zijn Hamm, Bomag, Caterpillar, Dynapac, Terex en Ammann.

 


Bove Verhuur - Uw partner op het gebied van verdichtingsmachines

VOORDELEN VAN BOVE

⇒ Partner in projecten

⇒ Snelle service 24/7

⇒ Verhuur én verkoop

⇒ Eigen onderhoudsteam

⇒ Volledig verzorgd transport

Heef u interesse in een van onze machines? Wij verhuren voor zowel korte als lange termijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of denkt u aan een verhuurperiode van langer dan 4 weken? Neem contact op voor een offerte op maat. 

VRAAG EEN OFFERTE AAN


 

Splitstrooiers

Wanneer een bepaalde stroefheid van asfalt bereikt dient te worden, wordt vaak gebruik gemaakt van splitstrooiers. Bij Bove verhuren wij zowel zelfrijdende splitstrooiers als aanhangsplitstrooiers. Deze laatste kunnen wanneer gewenst direct achter een wals gehangen worden. Hierdoor is het mogelijk om in dezelfde werkgang direct split over het warme asfalt te strooien. Dat zorgt niet alleen voor een mooi resultaat, maar is ook nog eens efficiënt!
 

Dumpers

Bove heeft een ruim assortiment van zogenaamde dumpers. Deze zelfrijdende machines zijn uitermate handig om op moeilijk berijdbare projecten asfalt of ander granulaat op de gewenste plaats te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parken, kleine straten of parkeerplaatsen.Om in iedere situatie uit de voeten te kunnen hebben wij verschillende soorten dumpers opgenomen in het assortiment. Zo hebben sommige dumpers naast verschillende bakinhoud ook de mogelijk om de bak 90 graden te draaien of om de bak juist omhoog te brengen.
 

Aanhang trilwalsen

Wanneer tijdens een project zowel flexibiliteit als productiviteit een belangrijke rol spelen, biedt een aanhang trilwals uitkomst. Daarnaast wordt een getrokken wals wordt gesleept door bijvoorbeeld een bulldozer of een shovel waardoor de werkzaamheden van 1 machinist gecombineerd kunnen worden. Bove heeft getrokken walsen van 4 tot 6 ton in haar assortiment. Hier vallen ook getrokken Nokkenwalsen onder!
 

Trilrolwalsen

Een trilrolwals van dit soort heeft vaak één grotere wals aan de voorzijde en terreinbanden aan de achterzijde. Zo heeft de machine voldoende grip om bijvoorbeeld ook op zand of fijn granulaat toch de optimale slagkracht te bereiken. Afhankelijk van het project en de omgeving (in verband met trilling) heeft Bove een brede keuze aan trilwalsen beschikbaar, variërend van 3 tot 16 ton.
 

Nokkenwalsen

Ter aanvulling op de trilrolwalsen beschikt Bové ook over een aantal nokkenwalsen, ook wel schapenpootwalsen genoemd. Dit soort walsen wordt veelal gebruikt op zachte natte ondergronden zoals klei en leem. Een nokkenwals kan ook gebruikt worden om puin gelijktijdig te verfijnen en verdichten. Afhankelijk van het project en de omgeving (in verband met trilling) heeft Bove een brede keuze aan nokkenwalsen beschikbaar, variërend van 3 tot 16 ton.
 

Tandem trilrolwalsen

De tandem trilrolwals beweegt zich voort op twee walsen, welke beide beschikken over een trilfunctie. De tandem trilwalsen zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de initiële (eerste) fase van verdichting. Doordat beide rollen over een trilfunctie beschikken wordt het aantal benodigde overgangen aanzienlijk lager en dus de productiviteit hoger. Een combinatie van neerwaartse druk en vibratie kan zeer snel de gewenste compactheid bereikt worden. Let op! tandem walsen zijn niet geschikt om fijn granulaat of zand mee te verdichten. Door een gebrek aan grip zullen de walsen gaan slippen. Afhankelijk van het project en de omgeving (in verband met trilling) heeft Bove een brede keuze aan tandem trilrolwalsen beschikbaar, variërend van 2 tot 11 ton.
 

Bandenwalsen

Hoewel bandenwalsen niet altijd tot de standaard uitrusting behoren, vinden expert dat dit wel zou moeten. Door hun unieke modulaire as systeem, waarbij de bandenuitlijning voor en achter elkaar perfect aanvullen, ontstaat een knedend effect waardoor een nog hogere compactheid kan worden bereikt. Daarnaast is de neerwaartse druk per cm2 een stuk hoger bij een bandenwals. Een wals van dit soort wordt op asfalt vaak ingezet in de tweede (intermediate) fase, vlak na bijvoorbeeld een tandem trilrolwals. Bove heeft een brede keuze aan bandenwalsen beschikbaar, variërend van 6 tot 16 ton.
 

Statische walsen

Een niet vibrerende wals (statisch) wordt in de praktijk vaak ingezet voor de laatste procenten van verdichting. Door 2 of 3 statische gladde walsen kan een strak een sporenloos oppervlakte worden bereikt. Met een drierolwals wordt de neerwaartse druk per cm2 nog eens verder opgevoerd, door het gewicht van de machine over 2 kleine walsen aan de achterzijde te verdelen.

 

Bove als verhuurpartner voor al uw wegenbouwprojecten

Bij Bove kunt u wegenbouwmachines huren zolang u zelf wilt. Het huren van de machines kan bij ons al vanaf één dag! Natuurlijk kunt u deze ook huren voor een week, of zelfs langer dan vier weken. U kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen. Vraag vandaag nog een offerte aan bij onze wegenbouwmachine verhuur, zodat u op zeer korte termijn gebruik kunt maken van onze producten. Bij Bove kunt u alle wegenbouwmachines huren die u nodig heeft voor uw projecten. Neem eens een kijkje in de categorieën om een indruk te krijgen van onze verhuurvloot en bijbehorende specificaties.